Projecten te koop

Kaai 37

“KAAI 37, EEN OASE VAN RUST AAN DE JACHTHAVEN”

Project KAAI 37 is gelegen aan het Kempisch dok in de Cadixwijk, een rustige buurt omringd door water en jachthavens, op wandelafstand van het centrum. De wijk rond het Eilandje wordt zowel door de overheid als door privé-initiatieven grondig gerenoveerd tot een van de meest sfeervolle, kwalitatieve en milieuvriendelijke buurten van de stad.

De vernieuwde Cadixwijk zal vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer door de komst van een nieuwe tramlijn die de buurt met het centrum verbindt. Historische gebouwen zoals het Noorderpershuis en nieuwe initiatieven zoals het Red Star Line Museum, de Badboot, wandelboulevards en het groene Cadixplein zorgen voor een dynamische sfeer en maken van de Cadixwijk een investering met gegarandeerd rendement.

KAAI 37 staat voor een eigentijdse, tijdloze architectuur. Vier toptalenten uit de Belgische architectuurwereld presenteren elk een ontwerp met een tijdloze expressie, gebaseerd op de bijzondere relatie met de historisch geladen site, het Eilandje. De architectuur is geïnspireerd door de bouwkunst van de traditionele pakhuizen, typerend voor deze havenbuurt. Met oog op harmonie en variatie hebben de vier architecten dit thema op hun eigen manier geïnterpreteerd. Het resultaat is een groep van 4 gebouwen met 5 woningen, 72 appartementen en 4 commerciële ruimtes.

Met de grootste aandacht voor maximaal wooncomfort straalt het project strakheid en verfijning uit. Het ruimtelijk gevoel wordt niet alleen verzekerd door de kwaliteit van de grondplannen, maar ook door de nadruk te leggen op open uitzichten vanuit de leefruimtes en terrassen. Elk appartement kent een groot terras, uitkijkend op de jachthaven van het Kempisch dok of op de stedelijke binnentuin van 2.500m2 ontworpen door het landschapsarchitectuurbureau West 8.

Ook op vlak van duurzaamheid is dit een toonaangevend project. KAAI37 is een van de eerste volledig passieve appartementsgebouwen in Antwerpen, met een K-peil van K18 en een E-peil van E48. Er is gekozen voor de meest efficiënte verwarming en warmwaterproductie, zodat de energiekosten zeer beperkt zijn. De groendaken fungeren als buffer en regenwater wordt herbruikt om de binnentuin te besproeien. Ook op vlak van materiaalkeuze en waterverbruik wordt een hoog ambitieniveau gehanteerd.

KAAI37, architecturale topkwaliteit in een oase van rust aan de jachthaven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BERMASO is een gevestigde projectontwikkelaar met een solide financiële basis. Juist daarom kunnen wij u bieden wat u echt verdient staan wij garant voor een persoonlijke aanpak met een duidelijke visie op de toekomst!